Vi hinner inte trampa chilensk mark länge innan det bränner till på tungan. Men snart förvandlas den brännande känslan till syrliga stick och kittlande söta smaktoner - och chilins hetta har med nästan magiska krafter trollbundit mig.
Read MoreEn komplett resguide till äkta chilenska upplevelser: stadspulsen, naturen, maten - och vinerna såklart!
Read MoreBo på vingård, är det något för dig? Gillar du vackra omgivningar, mysiga middagar och - givetvis - goda viner, då är det din typ av upplevelse. Här berättar jag mer om när vi reste runt i Chile och bland annat bodde på vingård i San Antoniodalen.
Read MoreSydamerikas Villa Villerkulla, sjömännens förlovade hamn och Chiles bohemiska hjärta. En stad med så många smeknamn har minsann en hel del att leva upp till, tänkte jag. Sen lärde jag känna ”Valpo” på riktigt och insåg att inget smeknamn riktigt räcker till.
Read MoreAlger sägs vara framtidens råvaror och kallas “havets grönsaker”. De är både nyttiga och klimatsmarta och har blivit trendiga som “superfoods”. Men i Chile är alger en självklar den av matkulturen sedan urminnes tider. När jag var där provade jag olika sorters alger i traditionella maträtter.
Read MoreÄnnu ett år har gått och jag har blivit ytterligare ett år äldre. Häromdagen fyllde jag 26 och blev aningen mer vuxenvis, hoppas jag. Att räkna vuxenpoäng är väl främsta tecknet på att man blivit vuxentråkig så vi skippar det och kikar tillbaka på vad 2016 främst har lärt mig - en lärdom per årstid:
Read More