Frukost på Scandic Örebro Central
Scandic Örebro Central öppnade i början av 2022 och har blivit ett kul tillskott i hotellfamiljen i Örebro, både för gäster utifrån och vi som bor i stan. Central är det tredje Scandic i Örebro och hotelltrion har verkligen lyckats nischa sig olika. Jag vet hur du kanske tänker, “men Scandic är alltid Scandic”. Kanske förr, men inte nu. Jag tycker verkligen de har lyckats hitta sin egen stil och lockar gäster därefter.
Central känns till exempel som ett piffigt vardagsrum hos en av dina chica vänner. En sån plats där du gärna dröjer dig kvar lite längre. Hotellet är väldigt stadsnära, urbant och är perfekt för tågresenärer. Centralstationen ligger bokstavligen ett stenkast bort och du kan i princip gå till tåget när du har att det rullar in på stationen. Kommer du med bil, kräver det däremot lite mer planering.
(Vill du läsa mer om ett av de andra Scandichotellen i Örebro, har jag skrivit om när jag lobbyjobbade där - med frukost såklart!)
Granola med oväntad ingrediens
Jag har inte bott på Scandic Örebro Central än, däremot ätit frukost här. Och jösses vilken god hotellfrukost! Den var mer åt det brunchiga hållet, så mitt tips är att komma hungrig och ha gott om tid på dig. För de varma rätterna, som krämig äggröra med grönsaker, vill du ha plats för. Det lovar jag! Föredrar du söta smaker på morgonen finns också gott om alternativ. Frukt och bär, marmelader och croissanter med alldeles lagom stuns i. Men det allra bästa på frukosten tyckte jag ändå var överraskningen i granolan. En ingrediens som jag fick tugga länge på för att lista ut vad det var. Den var djupaste röd, tunn som ett löv men knaprig som ett chips.
Rödbeta, såklart! Den var fint skivad på mandolin och sedan torkad i ugn. Granolan får en lite mustig smak och dessutom ser det färgglatt och piggt ut. Tack Scandic för tipset, det ska jag definitivt testa att göra hemma!
Gillar du också hotellfrukost?
Då ska du kolla in de här tipsen och läsa vidare här:
Jösses vilken god hotellfrukost! Scandic Örebro Centrals frukost är mer åt det brunchiga hållet, så mitt tips är att komma hungrig och ha gott om tid på dig. Dessutom överraskade granolan mig med en oväntad ingrediens, som jag redan har anammat i min müsli hemma…