Tips för utflyktsfika - glass i termos!
I helgen hittade jag den här glassen på Lidl. Med kokosgrädde, rostade kokosflingor och passionsfrukt - ja, du hör ju hur galet gott det låter! Eftersom jag var sugen på både glass och en tur i skogen, fick glassen helt enkelt följa med ut på de slingrande stigarna i Kränglans naturreservat i Örebro.
Ett av mina bästa fikahacks är att stoppa glassen i en mattermos. Tipset kommer från Portionen under tian, som också skriver att glassen håller sig kall i flera timmar om termosen har legat i frysen utan lock en stund innan.
Jag hade en passionsfrukt hemma som jag toppade glassen med. Några lingon slank också ner i termosen innan jag satte mig på en stubbe bredvid den här skalbaggen och njöt av två av mina favoriter i livet - glass och skog!
Fler fikatips som passar för vandring
Varm choklad och lussebullar i vinterskogen
Mjölkchoklad för att vandra uppför Tobleroneberget
Rawfood-fika och en tur i Frostbrunnsdalen